ZIP
Expertise

Verhalen en vragen van het leven

Blijven wie je bent. Ook als je ouder wordt, of patiënt bent. Niet gemakkelijk. Zeker niet als je woont in een zorginstelling en afhankelijk bent van anderen. Hoe kun je blijven wie je bent? Wat is daar voor nodig? Als je dat zelf niet meer kan, wie kan je daarbij ondersteunen?

Ook voor zorgverleners is het soms zoeken naar de beste, individuele zorg. Ieder mens is uniek en verdient dus ook een unieke benadering. Maar om dat goed te kunnen doen, om echt contact te kunnen maken moet je iemand kennen. Het verhaal van zijn of haar leven kennen. Nog steeds (ook) de lerares kunnen zien of de bakker, in plaats van de morrende, oude grijze duif, of de stille man in de rolstoel. Wat heeft iemand nu nodig om te kunnen blijven wie hij is of zich te kunnen herinneren wie hij was?

Goede zorg draait om contact. Maar hoe ga je het gesprek aan over datgene dat er echt toe doet? In samenwerking met Bureau Kwiek ontwikkelde ZiP company een aantal methodieken en werkvormen die makkelijk en met plezier het gesprek openen en levensverhalen van mensen in beeld brengen.

Meer informatie? Mail naar patricia@zipcompany.nl