ZIP
Expertise

Infectiepreventie en gedragsverandering

Infectiepreventie verdient alle aandacht

Hygiënisch werken hoort bij goede zorg. Voor de client en voor jezelf.
Door schoon te werken, verhinder je dat virussen, schimmels en bacteriën zich verspreiden. En voorkom je dat cliënten onnodig ziek worden of overlijden. Of dat jij en je collega’s ziek uitvallen. Schoon werken levert ook tijd op, want je voorkomt uitbraken en daarmee alle extra tijdrovende maatregelen die een uitbraak met zich mee brengt.

De resistentie voor antibiotica neemt toe. Dat maakt hygiënisch werken nóg belangrijker. Wil je meer aandacht voor hygiëne in jouw organisatie? Mooi! ZiP company is gespecialiseerd in infectiepreventie en gedragsverandering. We helpen je graag.

Stop met brandjes blussen, verander gedrag blijvend

Verslapt bij jou in de organisatie de aandacht voor hygiënisch werken ook zo snel?
En krijgt het alleen aandacht tijdens een crisis?
ZiP company begeleidt organisaties en teams om infectiepreventie onder de aandacht te brengen en houden. Zo helpen we een groot deel van de uitbraken en crisissituaties te voorkomen.

Wij helpen organisaties gedrag blijvend te veranderen. In onze aanpak betrekken we iedereen in de organisatie. Duurzaam veranderen vraagt volgens ons om het benutten van de wijsheid van allen, meer samenwerken en het zetten van kleine stappen. Met oog voor de structuur en de cultuur in de organisatie. Precies dát doen we, stap voor stap, samen met jou en jouw collega’s.

Samen werken aan infectiepreventie

Ken je het landelijk programma ‘Samen werken aan infectiepreventie’ al?
Namens V&VN en ActiZ zetten wij onze expertise in bij dit project.
Werk jij in de ouderenzorg? Dan kan ook jouw organisatie meedoen met dit programma. Doe je mee? Of wil je eerst meer weten? Kijk op de website van Waardigheid en Trots.

'WAAROM DOEN ZE NIET GEWOON WAT IK ZEG'?
GRATIS WEBINAR VOOR AANDACHTVELDERS IN 3 DELEN

Ben jij aandachtsvelder infectiepreventie? Of heb jij in jouw team extra aandacht voor infectiepreventie en hygiënisch werken?
Bekijk dan gratis het webinar dat we speciaal voor jou hebben gemaakt. Drie delen boordevol tips en inspiratie om samen met je team aan de slag te gaan.

3

Webinar 1

Jouw rol als aandachtsvelder
In dit eerste webinar zoomen we in op wat er allemaal komt kijken bij jouw rol als aandachtsvelder. Je hoort ervaringen van een collega-aandachtsvelder en we zetten enkele belangrijke feiten over infectiepreventie een rij.

Start de webinar

Webinar 2

Gedragsverandering, dat is hard werken
Na het bekijken van deze webinar begrijp je beter waarom het soms zo moeilijk is om te veranderen en veranderingen vast te houden. Je krijgt tips hoe jij met jouw gedrag je team kunt stimuleren. En je hoort van collega’s hoe zij het aanpakken.

Start de webinar

Webinar 3

Samenwerken met anderen in de organisatie

Als aandachtsvelder ben jij belangrijk, maar je kunt het natuurlijk niet alleen. Wie zijn belangrijke samenwerkingspartners? Daar gaat dit deel over. En ook dit onderdeel zit weer boordevol tips.

Start de webinar

WAAR KUNNEN WE JOU MEE HELPEN?

Veranderen is hard werken. Je kunt dat niet alleen. Gelukkig sta je er ook niet alleen voor. We helpen je graag met een werksessie, het inspiratieprogramma of coaching.

3

'JE HEBT MEER IN HUIS DAN JE DENKT': WERKSESSIE

Hoe staat je organisatie ervoor? En wat hebben jullie nodig om te verbeteren? Samen met ActiZ maakten we een succesvolle en effectieve methode om dat in kaart te brengen. Wil je daar meer over weten? Op de website Waardigheid en Trots lees je alles over de werksessie.

INSPIRATIEPROGRAMMA VOOR AANDACHTSVELDERS

Met dit succesvolle meerdaagse programma ondersteunen we jou als kartrekker in je specifieke taak. Je leert proactief je rol te pakken en samen te werken met andere betrokkenen. En je krijgt concrete handvatten om aan de slag te gaan met je eigen team. Lees meer.

‘LEREN VAN DILEMMA’S’: (ONLINE) COACHING IN GROEPEN

Het lijkt zo eenvoudig om de regels van infectiepreventie toe te passen, maar in de praktijk komen medewerkers regelmatig voor dilemma’s en vragen te staan. Met coaching sessies ondersteunen we kartrekkers die om met hun team cyclisch aan verbetering werken.

Heb je interesse in de werksessie, het scholingsprogramma of de coaching? Of heb je een andere vraag of een idee? Neem contact op met Nicolet of Patricia. We denken graag met je mee over de beste oplossing voor jouw organisatie.

Nog even over ons

Wij zijn Patricia van den Brink en Nicolet van Eerd. We zijn gespecialiseerd in gedragsverandering en infectiepreventie. We stimuleren en faciliteren de dialoog en samenwerking in organisaties en ondersteunen aandachtsvelders en teams.

Onze ervaring en kennis gebruiken we om duurzame gedragsverandering te realiseren op het gebied van infectiepreventie. Namens ActiZ en V&VN zetten wij ons al ruim 5 jaar in voor het landelijke programma ‘Samen werken aan infectiepreventie’ en de voorloper daarvan ‘Aanpak antibioticaresistentie in verpleeghuizen’.